A válasz egyszerű: mert ez hazánk egyik leggyorsabban fejlődő egyeteme, ahol a hagyomány és korszerűség egyszerre van jelen a mindennapokban. Aki minket választ, az egy sokszínű, összetartó és nem utolsó sorban, jókedvű közösség tagja lesz. Államilag támogatott egyedi képzéseinkkel változatos karrierpályákat kínálunk.

A lassan hetedik évébe lépő Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legújabb intézménye, amely öt karával és számos képzésével a közszolgálati életpályákra készíti fel hallgatóit. Az intézményben mindenki megtalálhatja a helyét, akit érdekelnek a közigazgatás és az állam ügyei, a nemzetközi kapcsolatok és a diplomáciai pálya lehetősége vagy a kormányzati karrier.  Az egyetem egyedi képzéseket kínál, mint például a doktori címet adó, ötéves osztatlan államtudományi mesterszak, de a jövő rendészeti tisztjei és honvédtisztjei is csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen készülhetnek fel hivatásukra. Az intézményben olyan speciális egyenruhás képzéseken vehetnek részt a hallgatók, mint például a pénzügyi nyomozó, a katasztrófavédelem vagy a pilótaképzés. Globalizálódó világunkban egyre jobban felértékelődik a nemzetközi kapcsolatok szerepe, amelyben a nemzeti érdekek képviseletét az NKE nemzetközi képzésein végzett, jól felkészített szakemberek segítségével látja el a magyar állam. Magyarország számára kulcsfontosságú terület a fenntartható vízgazdálkodás is, amelyet az NKE-n végzett vízügyi szakemberek irányítanak a jövőben. Az NKE-n mindenki számára nyitott a lehetőség a külföldi tapasztalatcserére, az Erasmus programon keresztül.

Az egyetem az alapképzések mellett lehetőséget teremt a szakosodásra, a specializálódásra és a továbbképzésre, valamint segíti a közszolgálati karrierpályák közötti átjárhatóságot is. Az alapdiploma megszerzését követően számos lehetősége van a hallgatóknak a mesterképzésben és a doktori képzésben, valamint a tudományos életben való részvételre is. Az intézményben ma már négy doktori iskola és hét szakkollégium működik, így hosszú távon biztosított az egyetem és a közszolgálat tudományos utánpótlása. Az NKE a közszolgálati továbbképzés legfontosabb hazai bázisa, ahol Magyarország legnagyobb felnőttképzési e-learning rendszerét működtetik. Az évente szervezett mintegy 300 ezer továbbképzés meghatározó befolyást gyakorol a közszolgálat minőségére.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemcsak képzéseiben, hanem infrastruktúrájában is egy modern felsőoktatási intézmény. A Ludovika Campus ma az ország egyik legszebb és legfelszereltebb egyetemi campusa. A teljes műemléki rekonstrukcióval felújított történelmi Ludovika Főépület mellett ma már egy mintegy négy ezer fő egyidejű befogadására alkalmas Oktatási Központ és a Rendészeti Oktatási Épület is biztosítja a modern színteret az egyetemi képzéseknek. Két, mindennel felszerelt modern kollégiumban kapnak elhelyezést a hallgatók, akikre a tanulás mellett számos kikapcsolódási lehetőség is vár. A többi között többfunkciós sportcsarnok, uszoda, lovarda, lőtér, szabadtéri sportpályák is rendelkezésükre áll az itt tanulóknak, akik a mozgás számos fajtáját választhatják tanulmányi éveik alatt.

Minderről személyesen is meggyőződhet bárki a nyílt napon: 2019. január 26-án  10 órától újra kinyitja kapuit az NKE leendő hallgatói előtt.