A felértékelődött vízügyi képzések

Nem csak frázis: a jövő vízgazdálkodása alapvetően fogja meghatározni a világ, benne hazánk fejlődését, gazdasági teljesítőképességét, élelmiszerbiztonságát, környezeti állapotát és a lakosság életminőségét. A megfelelő mennyiségű és minőségű víz rendelkezésre állása, a vizek kártételei elleni védekezés stratégiai ágazattá emeli a vízgazdálkodást. Ezért is kezeli a kormány kiemelten a vízügyet, a hozzá kapcsolódó képzéseket.

Általánosságban igaz az a vélemény, miszerint ma még nem tudjuk, hogy 20 év múlva milyen szakmákra lesz szüksége a társadalomnak és a gazdaságnak. Ez alól talán a vízgazdálkodás jelent kivételt. A vízügyi szakma mindaddig nélkülözhetetlen lesz, amíg a víz a földi lét alapját jelenti. Kulcsfontosságú terület, nincs olyan gazdasági ágazat, amihez ne lenne kötődése, ami ne függne elementárisan a vízgazdálkodástól.

Miért válaszd a vízügyi képzéseket?

  • Mert a világban zajló globális változások jelentős része már ma is a víz miatt történik, illetve a vízen keresztül fejtik ki hatásukat. A mérnöki és vízdiplomáciai tudás a 21. század legfontosabb értékei közé tartoznak.
  • Mert a mérnöki szemléletű vízgazdálkodás közel két évszázados múltra tekint vissza hazánkban, amely hatalmas szakmai tapasztalatot és tudásmennyiséget hordoz magában. A vízügyi szakemberek képzése éppen ezért Magyarországon a legkiforrottabb, mérnökeinket a világ minden pontján keresik.
  • Mert a mérnök az egyik legmegbecsültebb és legelismertebb végzettség a diplomások körében. A mérnöki lét meghatározza az ember egész életét. Olyan szakmai tudást takar, melyet minden korban a találékonysággal, a megbízhatósággal és stabilitással kötnek össze az emberek.

Ne feledd! Aki a vízhez ért, az a jövő szakembere. Várunk téged is!