Egyszerűen azért, mert egyediek vagyunk, és ez által egy kicsit mások is. Olyan képzéseket nyújtunk, amelyek csak nálunk érhetőek el. Ha az állami szférában vagy a honvédség kötelékében vezetői, parancsnoki karrier iránt érdeklődsz nálunk a helyed! Akkor is, ha érdekel a külpolitika, a diplomácia világa és a nemzetközi kapcsolatok. És akkor is az NKE a legjobb hely számodra, ha vonzanak a bűnügyi felderítés, a határrendészet vagy a baleseti helyszínelés praktikái.

Az NKE mind az öt kara egyedülálló, kivételes és magas színvonalú képzést nyújt, amellyel állami karrierpályákra kapsz felkészítést. Mit is jelent ez? Azt, hogy a választott képzésed, szakod, szakirányod lehetőséget ad arra, hogy az állam szolgálatába állj és ott is maradj hosszú távon, mert kiszámítható jövő vár rád.

Ha civil képzést választasz, valamely állami szerv (pl. minisztérium, önkormányzati, járási hivatal) vagy állami vállalatok várnak majd. Ha rendészeti képzésre mész, választott szakirányodnak megfelelő rendvédelmi szervnél fogsz dolgozni, a honvédtiszteket pedig a honvédség várja.

És mi az, amit ezen kívül adunk neked?

 • egy fiatalos, sokszínű, dinamikus és barátságos hallgatói közösség
  Az ország minden részéből érkeznek ide hallgatók, így rendkívül sokféle gondolkodású és beállítódású embert ismerhetsz meg, kölcsönösen tanulhattok egymástól, barátságot köthettek vagy szerelmek szövődhetnek köztetek. Együtt megannyi emlékezetes pillanatban lesz részetek, melyek felejthetetlenné teszik egyetemi éveidet.
 • elődintézményeink több évtizedes képzési és tudományos hagyományainak továbbadását a 21. századi tudás és technológia segítségével
  A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legfiatalabb és legmodernebb felsőoktatási intézménye, de nagy múltra tekint vissza. Ahogy jelmondatából is kiderül, a haza szolgálatában, a 21. század gazdasági és társadalmi kihívásainak megfelelően végzi a közigazgatási szakemberek, valamint a rendvédelem, katasztrófavédelem területén szükséges szakemberek és a katonák magas színvonalú, képzését; az államtudományi és közigazgatási, a rendészeti, a katonai valamint a nemzetközi és európai közszolgálati felsőoktatás területén egyedülálló képzést biztosít a felvételiző diákok számára.
 • aktív nemzetközi kapcsolatrendszert és külföldi tanulási lehetőségek
  A tanulmányi mobilitás ideje alatt szakmai szempontból rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodnak a hallgatók, melyeket kamatoztatni tudnak pályafutásuk során, ami pedig a személyi fejlődést illeti: sokkal céltudatosabbá és magabiztosabbá válnak a hallgatók; valamint megtanulják értékelni azt, amijük van. Azt, hogy jelentkeznek Erasmusra, életük legjobb döntésének fogják tartani.
 • Budapest legszebb és legkorszerűbb egyetemi központját, a Ludovika Campus
  A NKE „főhadiszállása” az Orczy-parkban lévő Ludovika Főépület, az egykori Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia, Pollack Mihály tervezte klasszicista épülete. E köré épül az ország legújabb és legmodernebb campusa. Ha civil képzést választasz, az ország egyik legmagasabb színvonalú szállást biztosító kollégiuma, az NKE Orczy úti Kollégiuma lesz az otthonod. Új, négyezer hallgató befogadására képes oktatási épületében fogsz tanulni. A Rendészettudományi Kar is új oktatás-képzési, kollégiumi épületet kap a Ludovika Campus 2017. szeptemberétől. A honvédtisztjelöltek és a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is pár éven belül az Orczy-parkba fognak költözni.
 • sportolási lehetőséget az új sportközpontban, az NKE SE szakosztályaiban
  A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Sportegyesületében 24 szakosztály működik, amelyeknek összesen több mint 900 tagja van, így biztos találsz magadnak kedvedre valót!
 • ösztöndíjak széles palettája
  Az NKE-n ösztöndíjszerződéssel, támogatott formában is tanulhatsz. Az alaptámogatáson túl vannak tanulmányi teljesítményhez kötődő ösztöndíjak (tanulmányi ösztöndíj, kiemelt tanulmányi ösztöndíj, köztársasági ösztöndíj), szociális helyzethez kapcsolódóak (szociális támogatás, Bursa Hungarica ösztöndíj), vannak a kari vagy egyetemi közéleti tevékenységek után járók (közéleti ösztöndíj, Publico Bono ösztöndíj, Jó tanuló jó sportoló ösztöndíj), vannak a tudományos tehetséggondozás alapján kiosztott ösztöndíjak (szakkollégiumi ösztöndíj, tudományos diákköri ösztöndíj), illetve vannak nemzetközi ösztöndíjak, valamint a tanulmányi mobilitáshoz kapcsolódó ösztöndíjak is. Amennyiben tisztjelölti jogviszonyban folytatod támogatott rendészeti vagy katonai tanulmányaidat speciális jogszabályokban meghatározott ösztöndíjra, valamint kollégiumi, honvéd tisztképzés esetén laktanyai elhelyezésre, térítésmentes élelmezési, ruházati ellátásra, tanszertámogatásra, ezen túlmenően egyes költségtérítésre és szociális juttatásokra leszel jogosult. Fontos, hogy a nálunk eltöltött támogatott féléveid nem számítanak bele a felsőoktatási jogszabályok által engedélyezett tizenkét félévbe.
 • vibráló kollégiumi élet
  Az ötemeletes Orczy úti kollégium kollégium tizenháromezer négyzetméteres és hatszáz hallgató befogadására alkalmas. A kétágyas szobák lakóterében minden hallgatónak mozdítható ágya, éjjeli szekrénye, íróasztala és szekrénye van. Annak ellenére, hogy a Nagyvárad tér forgalmas és zajos környék, semmi sem zavarhatja a hallgatók nyugalmát, ugyanis a kollégium szobái korszerű hang- és hőszigetelésű nyílászárókkal vannak felszerelve. Minden emeleten nappali bútorral és tévével felszerelt közösségi helyiségek találhatók, ahol kényelmesen tudod eltölteni szabadidődet, valamint kétoldali beépített, konyhagépekkel felszerelt főzőhelyiségek biztosítják a főzés örömét. Van saját, ipari mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelt mosókonyhánk is, amit teljesen ingyen használhatsz. A kollégiumban multimédiás termek is vannak, ahol izgalmas programokba lehet bekapcsolódni, de ha a friss levegőre vágysz, csak ki kell sétálnod az ajtón, s máris Budapest egyik legszebb parkjában találod magad ahol 24 órás biztonsági szolgálat vigyáz minden kollégiumi lakóra.
 • tehetséggondozó szakkollégiumok és tudományos diákkörök
  A tudományos diákkör kiugrási lehetőséget biztosít; fontos az önmegvalósítás folyamatában és hozzájárul a szakmai, tudományos fejlődés elősegítéséhez, mindezt úgy, hogy segít elmélyedni a tananyag megértésében. Érdeklődési körödnek megfelelően több szakkollégiumhoz lehet csatlakozni. A szakkollégium az önkormányzatiság elvére és a szakkollégisták öntevékenységére épülő tehetséggondozó szervezet. Célja, hogy saját szakmai program kidolgozásával magas szintű, minőségi szakmai képzést nyújtson, segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését. Az Egyetem jelenleg öt szakkollégiummal rendelkezik.
 • hallgatói érdekképviselet
  Az egyetemi és a kari hallgatói önkormányzatok az egyetemi közélet meghatározó részei. Te is csatlakozhatsz és a közösség azon tagjává válhatsz, aki a kiépített kapcsolatok és a megszerzett információk alapján képes képviselni a hallgatók érdekeit és segítségükre lenni egyetemi tanulmányaik ideje alatt.