Az ország minden részéből és külföldről is érkeznek ide hallgatók, így rendkívül sokféle gondolkodású és beállítódású embert ismerhetsz meg, kölcsönösen tanulhattok egymástól, barátságot köthettek vagy szerelmek szövődhetnek köztetek. Együtt megannyi emlékezetes pillanatban lesz részetek, amelyek felejthetetlenné teszik egyetemi éveidet.

Az NKE-n aktív hallgatói érdekképviselettel találkozhatsz. Az egyetemi és a kari hallgatói önkormányzatok az egyetemi közélet meghatározó részei. Te is csatlakozhatsz és a közösség azon tagjává válhatsz, aki a kiépített kapcsolatok és a megszerzett információk alapján képes képviselni a hallgatók érdekeit és segítségükre lenni egyetemi tanulmányaik ideje alatt. Az NKE hallgatói önkormányzatai révén számos eseménnyel színesíti a hallgatók mindennapjait. A nagy hagyománnyal rendelkező rendezvények (mint a gólyatábor és a gólyabál) mellett ide tartozik a végzős hallgatók gyűrűavató bálja vagy a csak az NKE-re jellemző, a hivatásrendek közötti integrációt erősítő programok.

A fentieken túl évente rendeznek többek között ún. kollégiumi hetet, sportnapot, gasztronómiai, kultúra- és vetélkedőnapot, de épp így képviselteti magát a tudományos élet is: a hallgatók délutánjait egész évben – az intézetek, a TDK-k és a szakkollégiumok szervezésében megvalósuló – konferenciák és különböző meghívott előadók prezentációi teszik színesebbé.