Miért az NKE?

NKE, a biztos jövő egyeteme

Egyediek vagyunk, és ez által egy kicsit mások is. Olyan képzéseket nyújtunk, amelyek többsége csak nálunk érhetőek el. Ha az állami szférában vagy a honvédség kötelékében vezetői, parancsnoki karrier iránt érdeklődsz nálunk a helyed! Akkor is, ha érdekel a külpolitika, a diplomácia világa és a nemzetközi kapcsolatok. És akkor is az NKE a legjobb hely számodra, ha vonz a bűnügyi felderítés és a katasztrófavédelem kihívásai vagy ha kulcsfontosságú vízügyi területen szeretnél dolgozni.

Az NKE mind az négy kara egyedülálló, kivételes és magas színvonalú képzést nyújt, amellyel állami karrierpályákra kapsz felkészítést. Mit is jelent ez? Azt, hogy a választott képzésed, szakod, szakirányod lehetőséget ad arra, hogy az állam szolgálatába állj és ott is maradj hosszú távon, mert kiszámítható jövő vár rád.

Ha civil képzést választasz, valamely állami szerv (pl. minisztérium, önkormányzati, járási hivatal) vagy állami vállalatok várnak majd. Ha rendészeti képzésre mész, választott szakirányodnak megfelelő rendvédelmi szervnél fogsz dolgozni, a honvédtiszteket pedig a honvédség várja.

Mit biztosít számodra az NKE?

Ha civil vagy rendészeti képzést választasz, az ország egyik legmagasabb színvonalú szállást biztosító kollégiumai, az NKE Orczy Úti Kollégiuma és a Diószegi úti rendészeti kollégium lehetnek az otthonod, ha a vízügyi képzés érdekel, akkor pedig Baján biztosítjuk számodra a magas színvonalú kollégiumi elhelyezést. 2020-ban felvett hallgatóink kollégiumi elhelyezése az első évben ingyenes! (Honvédtisztjelöltjeink számára a kollégiumi elhelyezés a képzés teljes időtartama alatt kötelezően biztosított.)

Ha az NKE-re adod be jelentkezésed, ingyenesen tehetsz nyelvvizsgát a nyelvvizsga központjainkban! Ha még nincs nyelvvizsgád, de kell a felvételidhez, gyere hozzánk! Nem kell bajlódni a vizsgadíj visszaigénylésével.

Az ország minden részéből érkeznek ide hallgatók, így rendkívül sokféle gondolkodású és beállítottságú embert ismerhetsz meg, kölcsönösen tanulhattok egymástól, barátságot köthettek vagy szerelmek szövődhetnek köztetek. Együtt megannyi emlékezetes pillanatban lesz részetek, melyek felejthetetlenné teszik egyetemi éveidet.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legfiatalabb és legmodernebb felsőoktatási intézménye, de nagy múltra tekint vissza. Ahogy jelmondatából is kiderül, a haza szolgálatában, a 21. század gazdasági és társadalmi kihívásainak megfelelően végzi a közigazgatási szakemberek, valamint a rendvédelem, katasztrófavédelem területén szükséges szakemberek és a katonák magas színvonalú, képzését; az államtudományi és közigazgatási, a rendészeti, a katonai valamint a nemzetközi és európai közszolgálati felsőoktatás területén egyedülálló képzést biztosít a felvételiző diákok számára.

Külföldi részképzési lehetőséget biztosítunk mindenkinek. Európa és a világ közel 100 egyetemén lehet féléves tanulmányokat folytatni, amelyek a hazai tanulmányokba beszámítanak. Az itthoni képzés során is számos külföldi oktatóval és hallgatóval lehet együtt dolgozni, a nemzetközi kapcsolatépítést sokszínű programok segítik. A nyelvtanulást az NKE fokozottan támogatja, a nagy világnyelveken kívül speciális programok segítik pl. a kínai nyelv tanulását.

A NKE központja az Orczy-parkban lévő Ludovika Főépület, az egykori Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia, Pollack Mihály tervezte klasszicista épülete. E köré épül az ország legújabb és legmodernebb campusa. Új, négyezer hallgató befogadására képes Oktatási Központban fogsz tanulni, ha a Rendészettudományi Kart választod, akkor a speciális tudást egy kifejezetten erre a célra készült képzési központban sajátíthatod el. A hosszú távú cél az, hogy a honvéd tisztjelöltek és a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is a Hungária krt-i campusról a Ludovika Campusra tudjanak költözni. A vízügyi képzések helyszíne Baja, ahol az egyetem korszerű oktatási infrastruktúrával – vízügyi technológiai eljárások oktatására alkalmas oktatóhelyekkel, laboratóriumokkal, mérőműszerekkel – rendelkezik. A Víztudományi Karhoz tartoznak a Kelet-Mecsekben, Magyaregregyen és a Duna partján, Érsekcsanádon található mérőtelepek, amelyek a vízgyűjtőfeltárás és a nagyvízi mérések oktatásának helyszínéül szolgálnak.

Az egyetemen több mint 20 szakosztály működik, több mint 1000 taggal. Az új, mintegy 23 ezer négyzetméteres sportközpontban egy multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, lőtér, továbbá több kültéri sportpálya, valamint a Ludovika Huszár Lovarda vár téged. Mindezek egyedülálló sportolási lehetőséget biztosítanak számodra.

Az NKE-n ösztöndíjszerződéssel, támogatott formában is tanulhatsz. Fontos, hogy a nálunk eltöltött támogatott féléveid nem számítanak bele a felsőoktatási jogszabályok által engedélyezett tizenkét félévbe. Az alaptámogatáson túl vannak szakmai teljesítményhez kötődő ösztöndíjak (tanulmányi ösztöndíj, kiemelt tanulmányi ösztöndíj, Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj), szociális helyzethez kapcsolódóak (szociális támogatás, Bursa Hungarica ösztöndíj), vannak a kari vagy egyetemi közéleti tevékenységek után járók (közéleti ösztöndíj, Publico Bono ösztöndíj, Jó tanuló jó sportoló ösztöndíj), léteznek a tudományos tehetséggondozás alapján kiosztott ösztöndíjak (szakkollégiumi ösztöndíj, tudományos diákköri ösztöndíj), illetve vannak nemzetközi ösztöndíjak, valamint a tanulmányi mobilitáshoz kapcsolódó ösztöndíjak is.

Az ötemeletes Orczy úti kollégium minden igényt kielégít, modern és hatszáz hallgató befogadására alkalmas. A kétágyas szobák lakóterében minden hallgatónak mozdítható ágya, éjjeli szekrénye, íróasztala és szekrénye van, a kollégium szobái korszerű hang- és hőszigetelésű nyílászárókkal vannak felszerelve. Minden emeleten nappali bútorral és tévével felszerelt közösségi helyiségek találhatók, ahol kényelmesen tudod eltölteni szabadidődet, valamint kétoldali beépített, konyhagépekkel felszerelt főzőhelyiségek is biztosítottak számodra. Van saját, ipari mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelt mosókonyhánk is, amit teljesen ingyen használhatsz. A kollégiumban multimédiás termek is vannak, ahol izgalmas programokba lehet bekapcsolódni, de ha a friss levegőre vágysz, csak ki kell sétálnod az ajtón, s máris Budapest egyik legszebb parkjában találod magad ahol 24 órás biztonsági szolgálat vigyáz minden kollégiumi lakóra.

A tudományos diákkör kiugrási lehetőséget biztosít; fontos az önmegvalósítás folyamatában és hozzájárul a szakmai, tudományos fejlődés elősegítéséhez, mindezt úgy, hogy segít elmélyedni a tananyag megértésében. Érdeklődési körödnek megfelelően több szakkollégiumhoz lehet csatlakozni. A szakkollégium az önkormányzatiság elvére és a szakkollégisták öntevékenységére épülő tehetséggondozó szervezet. Célja, hogy saját szakmai program kidolgozásával magas szintű, minőségi szakmai képzést nyújtson, segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését. Az Egyetemen jelenleg hét szakkollégium működik.

Az egyetemi és a kari hallgatói önkormányzatok az egyetemi közélet meghatározó részei. Te is csatlakozhatsz és a közösség azon tagjává válhatsz, aki a kiépített kapcsolatok és a megszerzett információk alapján képes képviselni a hallgatók érdekeit és segítségükre lenni egyetemi tanulmányaik ideje alatt.

Ha minket választasz, állami karrierpályákra kapsz felkészítést. Mit is jelent ez? Azt, hogy a választott képzésed, szakod, szakirányod lehetőséget ad arra, hogy az állam szolgálatába állj és ott is maradj hosszú távon, mert kiszámítható jövő vár rád. Ha civil képzést választasz, közszolgálati intézmények (pl. minisztérium, nagykövetség, kormányhivatalok) várnak majd. Ha rendészeti képzésre mész, választott szakirányodnak megfelelő rendészeti, katasztrófavédelmi szervnél fogsz dolgozni, a honvédtiszteket pedig a honvédelem intézményei várják. A víz kiemelt stratégiai szerepéből adódóan a karon végzett hallgatók iránti munkaerőpiaci igény folyamatos. A széles körű szakmai kapcsolatoknak köszönhetően már a végzés évében állásajánlatot kapnak a mérnökjelöltek. A hazai vízügyi ágazat szakember-utánpótlását elsősorban a Víztudományi Kar biztosítja, ezért biztos elhelyezkedési lehetőséget jelent az itt szerzett diploma a vízügyi és víziközmű-szférában. Mivel a Kar a globális vízválság kezelésére készíti fel a hallgatóit, az egyik legkeresettebb hivatást adja mérnökjelöltjeinek.

Jó tudni!

2020-tól kezdődően az Egyetem BA képzései tekintetében általános felvételi feltétel a felvételi tárgyak egyikéből emelt szintű érettségi vizsga. Az általános felvételi követelmények teljesítése esetén nem jár többletpont a pontszámításnál.

Fontos figyelni arra, hogy bár az NKE képzéseinek többsége nyitott, azaz az általános felvételi feltételek teljesítésével mindenki jelentkezhet, egyes képzések esetében azonban a jelentkezés valamely állami intézményben betöltött hivatásos jogviszonyhoz van kötve.

Az ország minden részéből és külföldről is érkeznek ide hallgatók, így rendkívül sokféle gondolkodású és beállítódású embert ismerhetsz meg, kölcsönösen tanulhattok egymástól, barátságot köthettek vagy szerelmek szövődhetnek köztetek. Együtt megannyi emlékezetes pillanatban lesz részetek, amelyek felejthetetlenné teszik egyetemi éveidet.

Az NKE-n aktív hallgatói érdekképviselettel találkozhatsz. Az egyetemi és a kari hallgatói önkormányzatok az egyetemi közélet meghatározó részei. Te is csatlakozhatsz és a közösség azon tagjává válhatsz, aki a kiépített kapcsolatok és a megszerzett információk alapján képes képviselni a hallgatók érdekeit és segítségükre lenni egyetemi tanulmányaik ideje alatt. Az NKE hallgatói önkormányzatai révén számos eseménnyel színesíti a hallgatók mindennapjait. A nagy hagyománnyal rendelkező rendezvények (mint a gólyatábor és a gólyabál) mellett ide tartozik a végzős hallgatók gyűrűavató bálja vagy a csak az NKE-re jellemző, a hivatásrendek közötti integrációt erősítő programok.

A fentieken túl évente rendeznek többek között ún. kollégiumi hetet, sportnapot, gasztronómiai, kultúra- és vetélkedőnapot, de épp így képviselteti magát a tudományos élet is: a hallgatók délutánjait egész évben – az intézetek, a TDK-k és a szakkollégiumok szervezésében megvalósuló – konferenciák és különböző meghívott előadók prezentációi teszik színesebbé.

Egyetemi szinten a Hallgatói Önkormányzat elsődleges célja és kiemelkedő fontosságú feladata az érdekképviselet. Az egyetem minden fontos döntéshozó és véleményező testületének – mint például a Szenátus és a Kari Tanács, valamint a hallgatók ügyeivel foglalkozó bizottságok (Hallgatói Tanulmányi-, Vizsga- és Szociális Ügyek Bizottsága, Hallgatói Jogorvoslati Bizottság) – munkájában mind aktív részt vállalnak a hallgatói képviselők, hogy a döntések a hallgatói érdekek és jogok maximális figyelembevételével szülessenek.

Egyetemünkön a hallgatói képviselet két szinten szerveződik. Az első szint a kari Hallgatói Önkormányzatok (HÖK) szintje. Egyetemünkön négy kar működik, így négy kari HÖK létezik. A második szint az egyetemi képviselet. A négy kari HÖK képviselői maguk közül választják meg azokat, akik már egyetemi szinten, mind a négy kar képviseletében járnak el. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) legfőbb döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amely három-három kari képviselőből, valamint az elnökből áll. Az EHÖK élén található az elnök, az ő munkáját segítik a kari HÖK elnöki posztokat is betöltő alelnökök, a titkár valamint a referensek. A kari önkormányzatok változatosak. Minden karnak megvannak a maga sajátosságai, amelyek értelemszerűen más-más kérdésekhez, problémákhoz, de ugyanígy lehetőségekhez vezetnek. Pontosan emiatt, a kari önkormányzatok belső szervezete úgy került kialakításra a hagyományok figyelembevételével, hogy az ott tanuló hallgatótársainknak a legtöbb segítséget tudja nyújtani.

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.
A HÖK a hallgatókat képviseli, közülük kerülnek ki tagjai és végig a hallgatóság érdekeit tartják szem előtt. A képviselőket a hallgatóság választja meg, bárki indulhat közülük, és azt választhatják meg, akit leginkább alkalmasnak találnak a feladatra.

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkotnak. A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, a rendezvények szervezését, valamint általuk folyamatos kapcsolatban állnak a Tanulmányi Osztállyal.

● HÖK Diákjóléti Bizottság

A Diákjóléti Bizottság (DJB) elsődleges feladata a rendszeres szociális támogatás, az alaptámogatás elbírálása, illetve a tanulmányi ösztöndíj forrásainak felosztása. A bizottság tagjai részt vesznek a szakmai gyakorlaton való részvételi támogatás és a külföldi részképzés támogatás pályázatának elosztásában, valamint tartják a kapcsolatot a kari Gazdasági Igazgatósággal és a Pénzügyi – Számviteli Irodával annak érdekében, hogy a hallgatók minél hamarabb készhez kapják a támogatást, biztosítva így az egyetemi életük zavartalan működését.

● HÖK Kollégiumi Bizottság

A Kollégiumi Bizottság (KB) felügyeli a pályáztatást, elkészíti a szobabeosztásokat és igyekszik programokkal színesíteni a hétköznapokat, továbbá célja a kollégisták mindennapjainak megkönnyítése. A Kollégiumi Bizottság együttműködik a kollégium vezetőségével.

● HÖK Tanulmányi Bizottság

A Tanulmányi Bizottság (TB) felel a hallgatók tanulmányaival és az oktatással kapcsolatos ügyek intézéséért és segítéséért. Kapcsolatot tart az oktatók és a hallgatók között, hogy az esetlegesen fellépő problémát a lehető leggyorsabban orvosolják. Folyamatosan együttműködik a Tanulmányi Osztállyal. Becsatornázza a hallgatói véleményeket a karon folyó képzésekbe, a mintatantervek kialakításában pedig jelentős véleményező szereppel bír.

● HÖK Külkapcsolati Bizottság

A Külkapcsolati Bizottság (KKB) elsődleges feladata, hogy a hallgatók számára a külföldi tanulási lehetőségeket elérhetővé tegye, segítse a karon működő Nemzetközi Iroda tevékenységét, és mindemellett kulturális és szabadidős programokat, külföldi kirándulásokat szervezzen. A bizottság célja, hogy nemzetköziséget, multikulturális pillanatokat csempésszen a hallgatók mindennapjaiba. Emellett szorosan együttműködik az egyetem Erasmus Student Network szervezetével is, ezáltal közelebb hozva a hallgatókat az itt tanuló külföldi cserediákokhoz.

● HÖK Rendezvényszervező és Kommunikációs Bizottság

Rendezvényszervező Bizottság: Feladata a kari, esetleg egyetemi események megszervezése és lebonyolítás, valamint az ehhez szükséges pályázatok, cégek támogatásának megszerzése.
Kommunikációs Bizottság: Célja, hogy a hallgatók első kézből értesüljenek minden Egyetemmel kapcsolatos információról, eseményről.

● HÖK PR Bizottság

A PR stáb elsődleges feladata a hallgatók és a Hallgatói Önkormányzat közötti kapcsolattartás. Ennek eszköze a célcsoporttal történő folyamatos kommunikáció, a hallgatói vélemények gyűjtése, igényeinek felmérése (online és offline kérdőív segítségével), a HÖK szervezet és bizottságok tevékenységének átlátható és hiteles kommunikálása a hallgatók felé, valamint egy teljesen új arculat megteremtése. Célja a HÖK felé történő hallgatói bizalom megalapozása annak érdekében, hogy a szervezet az igényeknek megfelelően tudjon működni.

Az NKE rendkívül eredményes tudományos diákköri tevékenységet folytat, amelybe bárki bekapcsolódhat.

Mind a négy karon működnek Tudományos Diákkörök, amelyeknek elsődleges célja a hallgatók szakmai tevékenységének elősegítése, képességeinek fejlesztése. A TDK-k előadásokon kívül, informális keretek között igyekeznek támogatni a hallgatókat a tudományos pályájuk elején. Kiugrási lehetőséget biztosítanak és hozzájárulnak a szakmai, tudományos fejlődésed elősegítéséhez, mindezt úgy, hogy segítenek elmélyedni a tananyag megértésében is.

Minden karon ősszel és tavasszal megrendezésre kerül az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia, amelyekre a hallgatók elkészítik TDK-dolgozatukat, és különböző szekciókon belül versenyeznek egymással.
Bővebb információ a Tudományos Diákkörökről és az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciákról az Egyetem honlapján érhető el.

Szakkollégiumok

Az egyetemen több szakkollégium működik, amelyek szellemi és közösségi műhelyként segítik az elhivatott és motivált hallgatók fejlődését. Érdeklődési körödnek megfelelően több szakkollégiumhoz lehet csatlakozni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Szent György Szakkollégiuma 2008-ban alakult meg. A Rendészettudományi Kar BA képzéseiben nappali munkarendben tanuló egyetemi hallgatók szakkollégiumi tagsága egy szemeszternyi időtartam junior státusban való eltöltésével keletkezik, mely során bizonyíthatják rátermettségüket a szakkollégiumi munka, illetve a tudományos élet tekintetében, ezáltal teljes jogú tagokká válhatnak. A diákszervezet teljes jogú aktív tagsága maximálisan harminc főt ölelhet fel, akik feladataikat öt bizottságba szerveződve végzik: Tanulmányi, Programszervező, Gazdasági és Pályázati, Kommunikációs, valamint Személyügyi Bizottság. A Szakkollégium aktív tagjaiból álló Taggyűlése a diákszervezet legfőbb döntéshozó szerve. A Szakkollégium tevékenységét a Kar oktatói közül választott Igazgató és Igazgatóhelyettes(ek) koordinálják. A Szakkollégium életében nagy szerepet vállalnak az ún. senior tagok, akik diplomás szakemberekként adják át tapasztalataikat, ha tehetik, részt vesznek a szervezet programjain, illetve segítenek azok lebonyolításában.
Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
https://rtk.uni-nke.hu/oktatas/szent-gyorgy-szakkollegium

  1. A Magyary Zoltán Szakkollégium főleg a közigazgatás területei iránt érdeklődőknek nyújt teret a szakmai fejlődéshez és kiteljesedéshez. Felállításának célja 2001-ben az volt, hogy az egyetemi oktatás által nyújtott alapvető tudásanyagon túlmutatva olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel szolgáljon a hazai, és nemzetközi közigazgatás területéről, amely tagjai számára mélyebb és átfogóbb felkészültséget biztosít a közigazgatás területén, ezáltal magasabb színvonalon képzett, a szakmai és a munkaerő-piaci elvárásoknak, kihívásoknak jobban megfelelni képes „közigazgatászokat” képezve a közszféra számára. A Magyary Zoltán Szakkollégium tagjaként nem csupán konferenciákon és különböző eseményeken való részvételre van lehetőség, gyakran utazásokkal és kirándulásokkal egybekötve sajátítják el a szükséges tudást.
    Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
    https://akk.uni-nke.hu/hallgatoknak/szakkollegiumok/magyary-zoltan-szakkollegium

A Biztonságpolitikai Szakkollégiumot alapvetően civil hallgatók hozták létre a nemzet szolgálatának céljából. Kiemelkedő feladatuknak tartják együtt egy biztonságos társadalom és jövő felépítését, és ennek érdekében előadásokat és különböző helyzetgyakorlatokat szerveznek tagjaik számára, ezzel gyakorlatiasabbá téve tudásukat. A szakkollégium teret nyújt a hallgatók számára nemcsak az önálló gondolkodásra, de írásaik publikálására és saját előadások megtartására is.
Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
https://uni-nke.hu/oktatas/szakkollegiumok/biztonsagpolitikai-szakkollegium

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium mottójának a „Biztonság, védelem, nemzetbiztonsági tudatosság” hármasát tartja. Főbb kutatási területei a nemzetbiztonság, a stratégiai tanulmányok, és a hadtudomány. Mint minden szakkollégium, a Nemzetbiztonsági Szakkollégium is igyekszik az elméleti képzés mellett gyakorlati tudással is szolgálni, melyet nagyobb valószínűséggel tudnak kamatoztatni a hallgatók későbbi életük során, épp ezért tartják fontosnak egy problémaközpontú, gyakorlatorientált és világviszonylatokban gondolkodó szemlélet kialakítását.
Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
https://nbi.uni-nke.hu/szakkollegium/kuldetes

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának Had- és biztonságtechnikai mérnöki, Gépészmérnöki illetve Közlekedésmérnöki szakos hallgatóinak egy része a kari tanáccsal és a hallgatói önkormányzattal közösen hozta létre a Puskás Tivadar Műszaki Szakkollégiumot 2010 februárjában. A szervezet legfőbb célja olyan interdiszciplináris képzés biztosítása elsősorban a műszaki tudomány hallgatói számára, melyben megjelennek a tanrendben nem szereplő, a tananyaggal mégis összefüggő témakörök, információbiztonság, vagyonvédelem és hobbielektronika illetve számos egyéb tekintetében; releváns tudással kiegészítve az egyetemi tanulmányokat. Mindemellett a közösség és kapcsolatrendszerek építése, a kulturális programok, valamint a minősített szakkollégiumi cím elnyerése és fenntartása is kiemelt szerepet kap a feladataik sorában. A szakkollégium életében a fő hangsúlyt a szakmai előadások, workshopok, és meghívott előadókkal történő nyílt fórumok jelentik. Tagjaink több tudományos rendezvényen is aktívan részt vettek és vesznek továbbra is, mint szervezők, segítők vagy egyszerű hallgatók.
Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
https://www.uni-nke.hu/oktatas/szakkollegiumok/puskas-tivadar-muszaki-szakkollegium

Az Ostrakon Szakkollégium legfontosabb erényének a csapatban való munkát, az összetartást tekinti, ezért is a mottója: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Magukat főképp politikaelemző és államelméleti diákkörként definiálják, melynek célja, hogy tagjaiból olyan emberek váljanak, akik felelősen gondolkodnak, a világot kritikusan szemlélik, de mégis cselekvőképesek, szorgalmasak, kitartóak, motiváltak. Legfontosabb pedig, hogy valóban egymást segítve, közösen haladjanak céljaik felé, és segítség egymást az „egyetemista élet rögös útján”.
Bővebben a szakkollégiumról az Egyetem honlapján lehet tájékozódni:
https://akk.uni-nke.hu/hallgatoknak/szakkollegiumok/ostrakon-szakkollegium