Víztudományi Kar kollégium

A Víztudományi kar kollégiuma a Beszédes József Kollégium Baján, a Bajcsy-Zsilinszky út 12-14. szám alatt található.

A 2008-ban épült háromszintes kollégium 240 fő részére nyújt kényelmes és korszerű szállást. Hallgatóink három szobatípus közül választhatnak: kétágyas, 2 x 2 ágyas (egy egységben 2 db 2 ágyas szoba) és háromágyas. A 2 ágyas és 2 x 2 ágyas szobákhoz saját fürdőszoba, teakonyha, míg a 3 ágyas szobákhoz saját fürdőszoba tartozik. A háromágyas szobák lakóinak szintenként 2 db közös konyha biztosítja a főzés lehetőségét. A szobák lakóterében minden kollégistának ágya, íróasztala, szekrénye és szobánként hűtőszekrénye van.

A kollégium a Gemenci erdő szomszédságában, a Sugovica partján található. Szobáink többsége tágas terasszal rendelkezik, valamint a legfelső emeleten két nagy teraszról is csodálhatók a természet szépségei. Az épületben két mosókonyha található, valamint szintenként két tanulószoba szolgálja a hallgatók tanórákra és vizsgákra való nyugodt felkészülését.

Az itt lakók szabadidejükben a felújított kondicionálótermet és klubszobát – melyhez ping-pong és csocsóasztal is tartozik – használhatják. E mellett több kerékpár is áll a sportolni vágyó kollégisták rendelkezésére.

A kollégium a Víztudományi Kar oktatási épületétől 200 m-re található, melyhez parkosított udvaron keresztül vezet az út. Az épületben a lakók biztonságáról 24 órás portaszolgálat gondoskodik.

A kollégiumba bekerülés pályázati úton történik, melynek részletes szabályozását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiumi Szabályzata tartalmazza:
www.uni-nke.hu/document/uni-nke-hu/kollegiumi-szabalyzat-hataly-2018-I-1-tol.pdf

A kollégiumi az első évben ingyenes, a felsőbb éveseknek pedig szobatípusonként változik a díja:

  • kétágyas: 17.000,- Ft/hó
  • 2 x 2 ágyas: 15.000,- Ft/hó
  • háromágyas: 13.000,- Ft/hó

A díjat NEPTUN rendszeren keresztül kell befizetni, valamint a kollégiumi felvételi pályáztatás lebonyolítása is ezen a felületen történik.

Az elsőévesek felvételi eljárásánál a felvételi pontszámok, illetve a szociális helyzetekre adható pontszámok 60-40 %-ban számítanak, melyek alapján kialakul a kollégiumi felvételi rangsor.

A kollégiumi felvétel egy, vagy két félévre (5 vagy 10 hónap) szólhat, minden további időszakra újból kell pályázni. A férőhely elnyeréséhez szükséges igazolásokat a pályázati felhívás, illetve a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat tartalmazza.

A Beszédes József Kollégium Házirendje a következő linken érhető el:
vtk.uni-nke.hu/hallgatoknak/kollegium/letoltheto-dokumentumok

A felvételi eljárásról, a pályázáshoz csatolandó dokumentumokról részletesebben az alábbi felületeken tudtok tájékozódni: