Rendészettudományi Kar kollégium

A hatemeletes kollégium tizenháromezer négyzetméteres és ötszázkilencvenhárom hallgató befogadására alkalmas. A kétágyas szobák lakóterében minden hallgatónak ágya, éjjeli szekrénye, íróasztala és szekrénye van.

A kollégium szobáinak ablakai korszerű hang- és hőszigetelésű nyílászárókkal vannak ellátva. Minden emeleten bútorral és tévével felszerelt közösségi helyiségek találhatók, ahol kényelmesen tudod eltölteni szabadidődet, valamint kétoldali beépített, konyhagépekkel felszerelt főzőhelyiségek biztosítják a főzés örömét.

Van saját ipari mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelt mosókonyhánk is; amit teljesen ingyen használhatsz. Ha a friss levegőre vágysz, csak ki kell sétálnod az ajtón, s máris Budapest egyik legszebb parkjában találod magad. 24 órás biztonsági szolgálat vigyáz minden kollégiumi lakóra.

A rendészeti képzésre felvett tisztjelölt a Hszt-ben és az annak végrehajtásáról szóló BM rendeletben szabályozottak szerint jogosult az első tanévben és a kötelező bentlakásos időszakokban térítésmentes kollégiumi elhelyezésre.

A nem rendészeti képzésre felvett hallgató a kollégiumba pályázati úton lehet bekerülni, melynek részletes szabályozását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiumi Szabályzata tartalmazza.

A szabályzat elérhető az alábbi linken:
https://www.uni-nke.hu/document/uni-nke-hu/kollegiumi-szabalyzat-hataly-2018-I-1-tol.pdf

A kollégiumi díj: 22 000 Ft/hó, amit a NEPTUN rendszeren keresztül kell befizetni, valamint a felvételi pályáztatás lebonyolítása is ezen a felületen fog történni.

Az elsőévesek felvételi eljárásnál a felvételi pontszámok illetve a szociális helyzetekre adható pontszámok 60-40 %-ban számítanak. Ezek alapján kerül felállításra a rangsor.

A kollégiumi felvétel egy félév vagy egy tanév (5 vagy 10 hónap) időtartamára szólhat, minden további időszakra újból kell pályázni. A férőhely elnyeréséhez szükséges igazolásokat a pályázati felhívás, illetve a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat tartalmazza.

Az Diószeghy Utcai Kollégium Házirendjét a következő linken érheted el:

https://www.uni-nke.hu/document/uni-nke-hu/hazirend-dioszegy-samuel-utcai-kollegium-2018.pdf

A felvételi eljárásról, a pályázáshoz csatolandó dokumentumokról részletesebben az alábbi felületeken tudtok tájékozódni: