Orczy úti kollégium

Az ötemeletes kollégium tizenháromezer négyzetméteres és ötszázkilencven hallgató befogadására alkalmas. A kétágyas szobák lakóterében minden hallgatónak ágya, éjjeli szekrénye, íróasztala és szekrénye van.

Annak ellenére, hogy a Nagyvárad tér forgalmas és zajos környék, semmi sem zavarhatja a hallgatók nyugalmát, ugyanis a kollégium szobáinak ablakai korszerű hang- és hőszigetelésű nyílászárókkal vannak ellátva. Minden emeleten nappali bútorral és tévével felszerelt közösségi helyiségek találhatók, ahol kényelmesen tudod eltölteni szabadidődet, valamint kétoldali beépített, konyhagépekkel felszerelt főzőhelyiségek biztosítják a főzés örömét.

Van saját ipari mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelt mosókonyhánk is; amit teljesen ingyen használhatsz. A kollégiumban multimédiás termek is vannak, ahol izgalmas programokba lehet bekapcsolódni, de ha a friss levegőre vágysz, csak ki kell sétálnod az ajtón, s máris Budapest egyik legszebb parkjában találod magad. 24 órás biztonsági szolgálat vigyáz minden kollégiumi lakóra.

A kollégiumba pályázati úton lehet bekerülni, melynek részletes szabályozását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiumi Szabályzata tartalmazza.

A szabályzat elérhető az alábbi linken:
https://www.uni-nke.hu/kollegiumi-szabalyzat

A kollégiumi díj: az első évben ingyenes a kollégium, a felsőbb éveseknek 22 000 Ft/hó amit a NEPTUN rendszeren keresztül kell befizetni, valamint a felvételi pályáztatás lebonyolítása is ezen a felületen fog történni.

Az elsőévesek felvételi eljárásnál a felvételi pontszámok, illetve a szociális helyzetre adható pontszámok 60-40 %-ban számítanak. Ezek alapján kerül felállításra a rangsor.

A kollégiumi felvétel egy félév vagy egy tanév (5 vagy 10 hónap) időtartamára szólhat, minden további időszakra újból kell pályázni. A férőhely elnyeréséhez szükséges igazolásokat a pályázati felhívás, illetve a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat tartalmazza.

Az Orczy Úti Kollégium Házirendjét a következő linken érheted el:
www.uni-nke.hu/oktatas/hallgatoknak/kollegium/orczy-uti-kollegium/letoltheto-anyagok

A felvételi eljárásról, a pályázáshoz csatolandó dokumentumokról részletesebben az alábbi felületeken tudtok tájékozódni: