Ha az NKE-t választod, állami karrierpályákra készítünk fel, választott képzésed, szakod és szakirányod lehetőséget ad arra, hogy az állam szolgálatába állj és ott is maradj hosszú távon. Már hallgatóként lehetőséget biztosítunk arra, hogy bekapcsolódj a hivatásrendi karrierprogramokba.

Ha civil képzést választasz, elsősorban az államigazgatásban (minisztériumok, megyei kormányhivatalok, járási hivatalok, költségvetési szervek) és az önkormányzati igazgatásban tudsz elhelyezkedni. Sokan a szakmai gyakorlatot biztosító szervnél kapnak állást. A nemzetközi szakok végzett hallgatói versenyképes tudásuknak, a külföldi ösztöndíj- és gyakornoki programoknak köszönhetően stabil elhelyezkedési lehetőséggel pályázhatnak állásra a hazai és európai uniós igazgatásban, a nemzetközi szervezetekben, a versenyszférában, a nem kormányzati szervezeteknél, valamint a védelmi szektor különböző szintjein.

A közigazgatás hosszú távú karriert biztosíthat a végzettek számára, jogszabályok által garantált előmeneteli lehetőséggel, kiszámítható életpályával, akár több mint 400 ezer forintos bruttó átlagjövedelemmel.

Ha rendészeti képzésre mész, kiszámítható rendészeti életpálya vár a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság szerveinél, a közigazgatási és gazdasági szerveknél. A biztonsági szakirányú hallgatóknak a mintegy százezer fős magánbiztonsági piac nyújt elhelyezkedési lehetőséget.

A honvédtiszteket a honvédelem intézményei várják, a végzett hadnagyok százszázalékos felvevőpiaca a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium. A végzett hadnagyok kezdő illetménye várhatóan nettó 250 000–280 000 Ft, amely a nyelvvizsga és egyéb szakmai pótlékok függvényében differenciált.

A Víztudományi Karon diplomázó hallgatók iránti munkaerőpiaci igény is folyamatos a víz kiemelt stratégiai szerepéből adódóan. A széles körű szakmai kapcsolatoknak köszönhetően már a végzés évében állásajánlatot kapnak a mérnökjelöltek. A hazai vízügyi ágazat szakember-utánpótlását elsősorban a Víztudományi Kar biztosítja, ezért biztos elhelyezkedési lehetőséget jelent az itt szerzett diploma a vízügyi és víziközmű-szférában. Mivel a kar a globális vízválság kezelésére készíti fel hallgatóit, az egyik legkeresettebb hivatást adja mérnökjelöltjeinek. Munkát vállaló végzett mérnökeink rövid időn belül elérhetik az 5–600 000 Ft-os fizetést. Gyakorló mérnökök a nálunk szerzett szakmai képesítések birtokában nem ritkán keresnek 1 millió Ft felett.

Válaszd az NKE-t, ha kiszámítható jövőre és biztos fizetésre vágysz!