Ha külföldön is szeretnél tanulni, akkor az NKE-n a helyed, ugyanis számos nemzetközi partnerünkkel együttműködve biztosítjuk a mobilitási lehetőséget hallgatóinknak tanulmányi célú és szakmai gyakorlat mobilitás terén. Ezek egyaránt elérhetők Európán belül az Erasmus+, illetve Európán kívüli nemzetközi kreditmobilitás (ICM) segítségével. A Campus Mundi pályázat pedig további lehetőségeket is kínál a kiutazni vágyó hallgatók számára.

A tanulmányi mobilitás lehetővé teszi, hogy a pályázat elnyerése után tandíjmentesen egy félévet az egyetem valamely partnerintézményénél töltsetek, és az ott megszerzett krediteket beszámíttassátok itthoni tanulmányaitokba. A szakmai gyakorlatotokat pedig valamelyik külföldi intézményben – amely lehet cég, szervezet, közigazgatási intézmény, illetve Magyarország külképviseletei is – végezhetitek.

A külföldi tapasztalatszerzéshez szükséges nyelvtudás megalapozását és fejlesztését is kiemelten támogatja az NKE, mindezek kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy életre szóló élményt és tapasztalatot szerezzetek és kapcsolatot építsetek ki a világgal.

Ha szívesen dolgoznál együtt akár itthoni szemesztereid során is külföldi oktatókkal és hallgatókkal, de kipróbálnád magadat külföldön is, az NKE minden támogatást megad neked ehhez.