A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2019 őszén meghirdette partneriskolai programját, a Ludovika Partneriskola programot.

A program célja, hogy az intézmény a partneriskolával kölcsönösen előnyös együttműködést építsen ki, az ott dolgozó pedagógus kollégáknak és a diákoknak kínált programjaink széles körben ismertté és hasznossá váljanak. A programban nemcsak egyetemünk fogadhatná a partneriskolát eseményeinken, hanem egyetemünk tanárai és hallgatói is bekapcsolódhatnának a partneriskola szakmai programjaiba.

Várjuk az intézmények pedagógusait és diákjait az alábbi programokon:

Nyílt napok

Központi nyílt napokkal várjuk a Ludovika Campuson a képzéseink iránt érdeklődő fiatalokat 2019. november 29-én és 2020. január 25-én. Mindkét alkalommal bemutatkoznak az egyetem karai és intézetei, így részletes információkat kaphatnak az érdeklődők a rendészeti, a honvédelmi, a közigazgatási, a nemzetközi, a vízügyi, valamint a katasztrófavédelmi képzésekről.

A diákok tájékozódhatnak a képzésekről, a felvételi követelmények mellett az egyre bővülő Erasmus mobilitási programokról és a sportolási lehetőségekről. A rendészeti képzés iránt érdeklődők kipróbálhatják a fizikai felvételi mozgásformáit, rendőrségi eszközökkel ismerkedhetnek.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) és a Víztudományi Kar (VTK) saját otthonában is várja a látogatókat. A HHK a Hungária körúti Zrínyi egyetemi campuson 2019. december 6-án tartja nyílt napján, a VTK a bajai campuson fogadja a képzések iránt érdeklődőket 2019. december 04 –én és 2020. január 16-án.

Ludovikáról jöttem!

A program célja, hogy a csatlakozott partneriskolák volt diákjai visszatérjenek korábbi iskolájukba és egy rövid előadást tartsanak az érdeklődő fiataloknak.

A program elemei:

  • 1 órás előadás (élménybeszámoló, bemutató és tapasztalatok) az egyetemről
  • rövid és figyelemfelkeltő videóval bepillantás az egyetemi életbe, a campusra
  • tájékoztató kiadványok az egyes karokról
  • kérdésfeltevés lehetőségének biztosítása: a diákok kérdezhetik az előadó hallgatót az őket érdeklő pályákról, szakokról, a jövőbeli munkakörökkel/fizetésekkel kapcsolatban.

Kirándulás a Ludovikán

Látogatóprogram min. 10 fős középiskolás csoportoknak.

Célunk a programmal, hogy egy idegenvezető segítségével a diákok megismerkedjenek a Ludovika történetével, a campuson található épületekkel, például a történelmi emlékhelynek nyilvánított Ludovika Főépülettel, az Oktatási Központtal, a Rendészettudományi Kar speciális épületével, sportlétesítményekkel és a kollégiummal, továbbá az itt zajló mindennapi élettel.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket a programok iránt, kérjük, a ludovikapartner@uni-nke.hu email címre küldjék el jelentkezésüket.