Idén is központi nyílt napon várja a képzései iránt érdeklődő fiatalokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A Ludovika Campuson tartott november 29-i rendezvényen nemcsak tájékoztatást kaphatnak a résztvevők a képzésekről, hanem bemutatókon, kiállításokon is részt vehetnek és lehetőségük lesz például a rendészeti fizikai alkalmassági vizsgálat elvégzésére is.

A nyílt napon bemutatkoznak az egyetem karai, így részletes információkat kaphatnak az érdeklődők a rendészeti, a honvédelmi, a közigazgatási és államtudományi, a nemzetközi, a vízügyi, valamint a katasztrófavédelmi képzésekről. Emellett az érdeklődők megismerhetik a kari és egyetemi hallgatói önkormányzatok, valamint a szakkollégiumok munkáját. A pályaválasztás előtt állók tájékoztatást kaphatnak a felvételi követelmények mellett az egyre bővülő Erasmus mobilitási programokról is. A karok külön bemutatókkal is készülnek majd, a rendészeti képzés iránt érdeklődők pedig akár ki is próbálhatják majd a fizikai felvételi mozgásformáit, a Campus téren rendőrségi eszközöket is megtekinthetnek, a Lövészklubban pedig fegyverbemutatóra és légfegyver lövészetre is sor kerül az NKE SE Lövészszakosztályának szervezésében.

A résztvevők megismerkedhetnek a Ludovika Campuson található épületekkel is, így például a történelmi emlékhelynek nyilvánított Ludovika Főépülettel, az új oktatási épülettel, a Rendészettudományi Kar speciális épületével, valamint a sportlétesítményekkel. Az érdeklődők megtekinthetik majd a campuson található kollégiumokat is.

A Víztudományi Kar (VTK) és a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) saját otthonában is várja majd a látogatókat. Az előbbire decembere 4-én Baján, az utóbbira december 6-án, az NKE Hungária körúti campusán kerül sor.

A programokról folyamatosan tájékoztatást kaphatnak az egyetem weboldalán és facebook oldalán.

NKE nyílt nap facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2456824397976973/

NKE VTK nyílt nap facebook esemény: https://www.facebook.com/events/801324380299014/

NKE HHK nyílt nap facebook esemény: https://www.facebook.com/events/524165181738674/