Több képzésre is csak négyszáz pont feletti teljesítménnyel kerülhettek be a felvételizők a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre – derült ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok szerda esti kihirdetésekor. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen az intézményben mintegy 1700-an kezdhetik meg a tanévet szeptemberben. Azoknak, akik most lemaradtak, augusztus 7-ig még lesz lehetőségük jelentkezni az intézmény képzéseire, hiszen több szakon is hirdet pótfelvételit az NKE.  

A legtöbben, mintegy hatszáznyolcvanan idén a Rendészettudományi Kar (RTK) képzéseire jutottak be a felvételit követően. A rendészeti igazgatási szak közrendvédelmi- és közlekedésrendészeti szakirányaira volt a legnehezebb bekerülni: az előbbihez 416, az utóbbihoz 415 pontot kellett szerezni a felvételizőnek. Az RTK alapképzései közül a pontszámok alapján népszerű volt még például a bűnügyi szak bűnüldözési szakiránya és a bűnügyi igazgatási szak bűnügyi nyomozó szakiránya. A katasztrófavédelmi képzések közül a tűzvédelmi és mentésirányítási szakirány esetében volt szükség a legmagasabb pontszámra. Mintegy négyszáz hallgató jutott be az általános felsőoktatási felvételi eljárásban az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK) képzéseire. Ezek közül egyaránt 370 pontra volt szükség a közigazgatás-szervező alapképzés és az ötéves időtartamú államtudományi osztatlan mesterképzés esetében. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) nappali képzései közül az állami légiközlekedési szak állami légijármű-vezető-, és katonai repülésirányító szakirányai esetében volt a legmagasabb a felvételi pontszám, de népszerű volt a felvételizők körében például a katonai logisztika szak is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi képzéseire idén mintegy háromszázan kerültek be az általános felsőoktatási felvételi eljárásban. A Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) képzései közül különösen népszerű volt a nemzetközi biztonság és védelempolitika (438), valamint a nemzetközi igazgatási szak (433). Egyre többen érdeklődnek a vízügyi képzések iránt is. A Víztudományi Karon (VTK) a nappali képzések közül a vízügyi üzemeltetési mérnöki szakon volt a legmagasabb a pontszám.

Akik most lemaradtak a jelentkezésről, az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi időszakában, még lesz lehetőségük bejutni az intézmény képzéseire. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ugyanis több szakon is hirdet pótfelvételit. A felvételivel kapcsolatos további részletek és információk a következő oldalon olvashatóak:

https://www.felvi.hu/

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idei gólyatáborára augusztus 8. és 11. között kerül sor Tatán. További információk az esemény facebook oldalán találhatók:

https://www.facebook.com/events/2454298831471608/

Szöveg: Szöőr Ádám