Június 28-án lezárul a 2019-es tavaszi érettségi szezon. Ezzel már tényleg csak pár hét maradt hátra a 2019-es felvételi időszakból. A július 24-ei ponthúzásig azonban még van teendő.

Július 12-éig van lehetőség a jelentkezési sorrenden változtatni, azaz ha nem az NKE-t tettétek az első helyre, akkor itt az idő megcserélni a sorrendet!

Fontos, hogy mindezt csak egyszer tehetitek meg és csak a jelentkezéskor megadott képzések jöhetnek szóba. Új képzést már itt nem lehet megjelölni. Ezzel a lehetőséggel leginkább akkor érdemes élnetek, hogy úgy érzitek, a februári jelentkezés óta megváltozott az, hogy mit szeretnél tanulni, mi az, ami leginkább érdekel. Természetesen arra is van lehetőség, hogy visszavonjátok valamelyik jelentkezéseteket, de azt a későbbiekben nem lehet már újra aktiválni, s helyette újat nem lehet megjelölni.

Ha az ÁKK-ra vagy NETK-ra jelentkeztetek, s eljutott hozzátok a karok egyesülésének híre, ne aggódjatok: a szakok változatlan formában maradnak meg, minden hallgató azon a szakon és szakirányon kezdheti meg tanulmányait, amelyre jelentkezett és felvételt nyer.
A 2019-es egyetemi-főiskolai felvételi ponthatárait július 24-én teszik közzé: az Oktatási Hivatal elkészíti a besorolási döntést minden jelentkezőről. A besorolási döntésről szóló határozatot az E-felvételi felületéről tölthetitek majd le – a dokumentum elérhetővé válásáról e-mailt fogtok kapni legkésőbb 2019. augusztus 5-ig.

Találkozzunk szeptemberben az NKE-n vagy már augusztusban, a gólyatáborban!