Víztudományi Kar

Aki a vízhez ért, az a jövő szakembere!

Kik vagyunk mi 2017-07-30T18:23:57+00:00

2017-től az NKE alapképzéseket indít Baján, hogy kiváló vízügyi szakembereket biztosítson az állam számára. A felvételi tájékoztatóban idén még a bajai Eötvös József Főiskola neve alatt szereplő környezetmérnöki alapképzési szak és az építőmérnöki alapképzési szak a 2017/18-as tanévben már az NKE képzéseként indul el az egyetem új, Víztudományi Karán.

Maga a bajai vízügyi képzés nagy múltra tekint vissza. 1962-ben alakult meg a Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikum a vízügyi szakember képzés fejlesztése céljából. 1996-ban –több szervezeti átalakulást követően – az intézmény csatlakozott az 1870-ben, Eötvös József kultuszminiszter javaslatára alapított tanítóképző főiskolához.

A képzések helyszíne továbbra is Baja lesz. A Duna partján elhelyezkedő campus kedvező földrajzi fekvése kiváló gyakorlati terepet biztosít a hallgatóknak. A folyó közvetlen közelsége, a minden igényt kielégítő terepi felszerelése és az oktatók felkészültsége, valamint a vízügyi ágazat szakmai szervezeteivel ápolt kitűnő kapcsolat biztosítja, hogy a hallgatók már tanulmányaik alatt életre szóló tapasztalatokat szerezhessenek. A bajai campuson elérhetőek lesznek a XXI. századi vízügyi technológiai eljárások oktatására alkalmas oktatóhelyek és laborok. Az itt tanuló hallgatóink részére kollégiumi elhelyezést is biztosítunk.

A víztudományok megjelenése nem új keletű az NKE-n. Az egyetem Vezető- és Továbbképző Intézetében Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Kabinet működik, amelyhez Prof. Dr. Szöllősi-Nagy András csatlakozott. A cél, hogy egy vízgazdálkodási, vízkormányzási, kutatási, oktatási központ jöjjön létre egyetemünkön. Előkészítés alatt van egy nemzetközi, vízkormányzással kapcsolatos teljesen hiánypótló mesterképzés létrehozása is.

A bajai képzések átvételével az operatív vízügyi ismeretek oktatása, újra a közszolgálat keretei közé kerülnek.

Válaszd az NKE-t és válaszd a vízügyi képzéseket, amely a XXI. század legnagyobb környezeti és társadalmi kihívására: a vízhiány és a vízgazdálkodás problémáinak kezelésére képez szakembereket!