Orczy úti Kollégium (1) Orczy úti Kollégium (2) Orczy úti Kollégium (3) Orczy úti Kollégium (4) Orczy úti Kollégium (5) Orczy úti Kollégium (6)

 

Az ötemeletes kollégium tizenháromezer négyzetméteres és hatszáz hallgató befogadására alkalmas. A kétágyas szobák lakóterében minden hallgatónak ágya, éjjeli szekrénye, íróasztala és szekrénye van.

Annak ellenére, hogy a Nagyvárad tér forgalmas és zajos környék, semmi sem zavarhatja a hallgatók nyugalmát, ugyanis a kollégium szobáinak ablakai korszerű hang- és hőszigetelésű nyílászárókkal vannak ellátva. Minden emeleten nappali bútorral és tévével felszerelt közösségi helyiségek találhatók, ahol kényelmesen tudod eltölteni szabadidődet, valamint kétoldali beépített, konyhagépekkel felszerelt főzőhelyiségek biztosítják a főzés örömét.

Van saját ipari mosógépekkel és szárítógépekkel felszerelt mosókonyhánk is; amit teljesen ingyen használhatsz. A kollégiumban multimédiás termek is vannak, ahol izgalmas programokba lehet bekapcsolódni, de ha a friss levegőre vágysz, csak ki kell sétálnod az ajtón, s máris Budapest egyik legszebb parkjában találod magad. 24 órás biztonsági szolgálat vigyáz minden kollégiumi lakóra.

A kollégiumba pályázati úton lehet bekerülni, melynek részletes szabályozását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiumi Szabályzata tartalmazza.

A szabályzat elérhető az alábbi linken:
http://uni-nke.hu/uploads/media_items/kollegiumi-szabalyzat_-hataly-2015_-xi_-7-tol.original.pdf

A kollégiumi díj: 16 500 Ft/hó amit a NEPTUN rendszeren keresztül kell befizetni, valamint a felvételi pályáztatás lebonyolítása is ezen a felületen fog történni.

Az elsőévesek felvételi eljárásnál a felvételi pontszámok illetve a szociális helyzetekre adható pontszámok 50-50 %-ban számítanak. Ezek alapján kerül felállításra a rangsor.
A kollégiumi felvétel egy félév vagy egy tanév (5 vagy 10 hónap) időtartamára szólhat, minden további időszakra újból kell pályázni. A férőhely elnyeréséhez szükséges igazolásokat a pályázati felhívás, illetve a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat tartalmazza.

A felvételi eljárásról, a pályázáshoz csatolandó dokumentumokról részletesebben az alábbi felületeken tudtok tájékozódni: