Államtudományi és Közigazgatási Kar

A hazai közigazgatási képzés intézményi bázisa

Kik vagyunk mi 2017-10-10T14:04:05+00:00

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK, korábban Közigazgatás-tudományi Kar) a hazai közigazgatási szakemberképzés bázisintézménye. Az 1977-ben alapított Államigazgatási Főiskola hagyományait folytatva, a kar meghatározó képzési központja a közigazgatás-tudományi felsőoktatásnak. Ezen a területen több mint 35 000 hallgató végzett az elmúlt közel negyven évben, akik sikeresen helyezkedtek el a közszféra megannyi területén. Többen a közélet fontos szereplőivé váltak, mások az üzleti szférában értek el kiemelkedő eredményeket.

A kar 2016. február 1-jétől működik az új nevén, amely kifejezi azt az államközpontúságot, amely alapítása óta jellemzi az NKE-t, s egyben azt a kormányzati szándékot, amely határozat formájában rendelkezett az NKE államtudományi felsőoktatási intézménnyé fejlesztéséről. Ennek egyik újabb fontos lépése, hogy 2017 szeptemberétől elindul az államtudományi mesterképzési szak az egyetemen.

A kar továbbra is a magyar közigazgatási szakemberek képzésével foglalkozik. A hallgatók tanulmányaik során elsajátítják mindazokat a korszerű államtudományi és közigazgatási ismereteket, amelyek a közigazgatás működtetéséhez, az igazgatási munka szervezéséhez, a közigazgatási döntés-előkészítés és végrehajtás folyamatában a magas színvonalú feladatellátáshoz szükségesek.

A kar a 2017/2018-as tanévtől a Ludovika Campuson működik, az új oktatási épületben.